DESSART Victoria

Gesloten Leopold II-tunnel veroorzaakte hele tijd verkeerschaos in Brussel

De Leopold II-tunnel in Brussel is vannacht en vanmorgen een hele tijd dichtgebleven. In de tunnel waren er onderhoudswerken gepland die normaal tegen 6 uur vanmorgen afgerond moesten zijn. Maar tijdens de werken bleek dat er een probleem was met de ventilatie, zegt Mobiris. Pas vanmiddag ging de tunnel opnieuw open voor het verkeer.

"Er is vannacht gewerkt in de Leopold II-tunnel omdat er een probleem was met de transformatoren", zei Inge Paemen van Brussel Mobiel vanochtend. "Dat is vannacht hersteld, maar tegen de ochtend dook er een probleem op met de ventilatoren. Daardoor is het niet veilig voor de weggebruikers om door de tunnel te rijden."

De gevolgen bleven niet uit: het verkeer op de verschillende toegangswegen naar het centrum van Brussel zat muurvast.  Tijdens de ochtendspits waren er al flinke vertragingen in de Wettunnel richting centrum en vertraagd verkeer van de Kruidtuintunnel tot en met de Rogiertunnel richting Basiliek.  "Maar omdat de problemen blijven aanslepen, is er nu sprake van verkeerschaos bovengronds.  Wie daar al in de file staat, raden we aan om kalm te blijven", vertelde Paemen.

Pas vanmiddag  kon de tunnel in beide richtingen opengesteld worden voor het verkeer.

Vertragingen openbaar vervoer

Ook voor het openbaar vervoer in Brussel was er hinder. De Lijn meldde dat lijnen 212, 213, 214 en 355 door de verkeersdrukte niet reden tussen Koekelberg Simonis en Brussel Noord. Bij de Brusselse MIVB was er hinder op tramlijn 19 en op de buslijnen 13, 14, 20, 49, 61, 86, 87 en 89 in de omgeving van Simonis en Ribaucourt. De vertragingen liepen er op tot 30 minuten.

Meest gelezen