Godong contact@godong-photo.com

Nog vier maanden tot kerstavond, maar deze winkel verkoopt al kerstversiering

Wie niet bepaald een fan is van zomerfestivals en barbecues, maar nu al uitkijkt naar de kerstperiode, kan zijn hart al ophalen in een tuincentrum in Dadizele. Bij Floralux ligt vanaf vandaag de kerstversiering in de winkelrekken, naar goede gewoonte tegen het einde van de zomervakantie.

Tuin- en decoratiecentrum Floralux in de West-Vlaamse gemeente Dadizele pakt naar jaarlijkse gewoonte al aan het einde van de zomer, ruim een trimester voor de kerstperiode, uit met zijn kerstartikelen. De winkel speelt daarmee naar eigen zeggen in op de vraag van de klanten. Want ook nu al zouden mensen bezig zijn met de voorbereidingen van de komende eindejaarsfeesten. 

Ondernemersorganisaties hebben hun bedenkingen bij de aanpak van Floralux, maar de winkel houdt voet bij stuk. "Veel klanten zijn reeds op zoek naar de trends voor deze winter. Wij staan graag als eerste in de rij om reeds een tipje van de sluier te lichten", aldus Valerie Watteyne, verantwoordelijke van de kerstafdeling. "Bovendien is dit voor ons het topmoment van het jaar, we krijgen de ruimte en de vrijheid om onze creativiteit de vrije loop te laten. Dit is één fantastisch grote teambuilding."

Onze klanten zijn nu al op zoek naar de trends voor de komende winterperiode.

Zien ze bij Floralux al trends voor de komende winter? "Een algemene trend in decoratie is het teruggrijpen naar de natuur. Dat kan door botanische prints, levend groen in het interieur en het gebruik van natuurlijke materialen. Het hoeft ook allemaal niet zo afgelijnd te zijn. Een combinatie van verschillende materialen en structuren zoals hout, metaal en textiel maken je interieur net dat tikje interessanter", aldus marketingmanager Fien Ternest.

Teruggrijpen naar de natuur, en verschillende materialen combineren: dat zijn de eerste tendensen voor het najaar van 2017

Ja, er is vraag naar

De Floralux Christmas Village, met het volledige kerstaanbod, zal dit jaar 1.500m² groot zijn. Het eerste deel daarvan opent zaterdag de deuren. Een vroeg kerstaanbod in de winkels is misschien niet zo vreemd als het lijkt. Onder meer steden en gemeenten, maar ook de horecasector en handelaars zelf, willen nu al ideeën opdoen voor eindejaarsdecoratie. Sommige groothandels bieden zelfs het hele jaar door kerstartikelen aan.

Nee, er bestaat geen verbod 

Een verbod op de verkoop van kerstdecoratie, maanden voor de eindejaarsperiode aanbreekt,  bestaat niet. Er is wel een code rond de reclameperiode. Ondernemersorganisaties zien liever dat de verschillende commercieel interessant periodes elkaar netjes opvolgen. En uiteindelijk ligt de keuze voor alle aankopen nog steeds bij de consument.

Video player inladen...

Meest gelezen