Video player inladen...
Video player inladen...

Vrouw wint 758,7 miljoen (!) dollar met de lotto in de VS

In de VS heeft een vrouw van 53 liefst 758,7 miljoen dollar (642,7 miljoen euro) gewonnen met de lotto. Dat is de grootste lottowinst ooit voor 1 persoon.

758.700.000 dollar (642.700.000 euro): dat astronomische bedrag heeft Mavis Wanczyk uit de buurt van Boston in de VS gewonnen met de Powerball, een loterij die 44 Amerikaanse staten organiseren.

Wanczyk kocht haar biljet woensdag in een benzinestation. Zoals altijd speelde ze met de combinatie 6, 7, 16, 23, 26 en het cijfer 4 als zogenoemde Powerball, de geboortedata van haar familieleden. Ze is 53 en ze heeft 2 kinderen. De voorbije 32 jaar werkte Wanczyk in een ziekenhuis, maar die job heeft ze meteen opgezegd.

Zoals vele winnaars van grote bedragen, kon ze het eerst niet geloven. "Ik verliet net mijn werk samen met een collega", vertelde ze op een persconferentie. "Hij zei me dat iemand de lotto met cijfers van geboortedata had gewonnen. Ik zei dat het nooit ik kon zijn. Toen keek ik naar de winnende cijfers en zei ik dat het mijn cijfers waren! Mijn collega zei me dat ik gewonnen had."

"Ik vertoef nog steeds op een roze wolk"

Wanczyk liet niet in haar kaarten kijken over wat ze met het geld gaat doen. "Eerst wil ik bekomen en me ontspannen", zei ze. "Ik heb gewonnen. Ik heb schrik, maar het zal wel gaan. Ik vertoef nog steeds op een roze wolk. Ik wil gewoon mezelf zijn, alleen zijn en beslissen wat ik wil doen."

De winst van Wanczyk is de grootste ooit die 1 persoon op zak steekt in de VS. Bij een trekking in januari 2016 ging het recordbedrag van 1,58 miljard dollar (1,34 miljard euro) de deur uit, maar toen hadden 3 mensen de juiste cijfers ingevuld die elk met 528,8 miljoen dollar (448 miljoen euro) vrede moesten nemen.

Meest gelezen