Vrouw VS-minister: "Ik ben er zeker van dat wij méér belastingen betaald hebben"

Louise Linton, de echtgenote van de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin,  kwam de afgelopen dagen in het oog van de storm, nadat ze een foto van zichzelf gepubliceerd had waarbij ze haar peperdure kleren en accessoires in het zonnetje zette en dat terwijl ze haar man vergezelde tijdens een werkbezoek. Kritiek daarop kon ze moeilijk aanvaarden en ze reageerde dan ook heftig toen iemand op sociale media haar als "betreurenswaardig" omschreef. Waardoor Linton nog olie op het vuur goot. Intussen heeft ze zich verontschuldigd voor haar "gevoelloze opmerkingen".

Maandag publiceerde de 36-jarige Linton een foto op haar Instagramaccount, waarbij ze leek te pochen met haar levensstijl. Bij de foto postte ze namelijk de tags van de topdesigners en exclusieve modemerken die verantwoordelijk waren voor de manier waarop ze er uitzag, zoals Tom Ford en Valentino. Dat terwijl ze van een overheidsvliegtuig stapte in Kentucky, waar haar man op werkbezoek ging. 

Jenni Miller, een 44-jarige moeder van 3 kinderen, reageerde met: "We zijn blij dat we konden betalen voor je uitstapje" en omschreef Linton daarbij met een hashtag als betreurenswaardig.

Zeer tot ongenoegen van Linton, die heftig reageerde: "Auw!!! Dacht je dat dit een privéreisje was? Hoe lief! Denk jij dat de VS-regering onze huwelijksreis of onze privéreizen betaald heeft? Heb jij de economie meer opgeleverd dan ik of mijn echtgenoot?"

"Ik ben er vrij zeker van dat we meer belastingen betaald hebben voor onze dagtrip dan jij. En ik ben er vrij zeker van dat de opoffering jaarlijks heel wat meer is dan wat jij zou willen opofferen, mocht je de keuze hebben. Je bent op een lieflijke manier verkeerd. Bedankt voor deze passief-agressieve gemene kritiek."

Daarna werd Linton iets milder, maar concludeerde toch dat "dergelijke Instagamreacties het leven niet makkelijker maken." Linton sloot vervolgens haar Instagramaccount af, maar door Twitter gingen haar opmerkingen snel viraal.

Op CNN gaf Miller meer uitleg waarom ze gereageerd had op de foto van Linton: "Ze ging een staat bezoeken waar 1 op 5 mensen in armoede leven en vele kinderen niet eens weten wanneer ze opnieuw een maaltijd krijgen. In plaats van een helpende hand te bieden, koos zij ervoor op te scheppen over haar uiterst dure kleren. Dat is meer dan doofstom zijn voor de problemen, het is ronduit verwerpelijk."

"Normaal reageer ik niet op sociale media. Maar deze foto frustreerde me zodanig, dat ik wel moest reageren. Ook al was het de eerste keer dat ik haar zag", voegde Miller er op New York Daily News nog aan toe. En dat deed zij niet alleen, want er volgden nog een massa negatieve reacties op de uithaal van Linton.

Linton probeerde intussen de meubels te redden met excuses. “Ik verontschuldig me voor mijn bericht op sociale media en mijn reactie daarna. Die was ongepast en hoogst ongevoelig”, liet ze aan CNN weten.

Meest gelezen