Video player inladen...

Tyfoon Hato gaat wild tekeer in Zuid-China en Hongkong

Bij de passage van tyfoon Hato over het zuiden van China en Hongkong zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen. Het aantal doden loopt nog op. Door de doortocht van de tyfoon zijn ook honderden mensen gewond geraakt. In het getroffen gebied werden ruim 27.000 mensen preventief geëvacueerd.

Van die 12 doden kwamen er 8 om het leven in de regio Macau, zo laten de lokale autoriteiten weten. In de Zuid-Chinese provincie Guangdong zijn vier doden geteld. Daar wordt nog één persoon vermist. In het gebied zijn honderden mensen gewond geraakt.  De autoriteiten hebben in totaal bijna 27.000 mensen uit de regio geëvacueerd naar tijdelijke opvangplaatsen.

Tyfoon Hato is aan land gegaan in Hongkong. Daar zijn zeker 84 mensen gewond geraakt. Bijna twee miljoen gezinnen hebben door de doortocht van Hato een tijdlang zonder elektriciteit gezeten, al zou dat euvel voor de helft van hen zijn verholpen. De economische schade door het natuurgeweld zou in het financieel hart van Hongkong aanzienlijk zijn. Met windstoten tot 160 kilometer per uur is Hato een van de krachtigste tyfoons in de regio, in ruim 50 jaar.
 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen