Zomerschool zorgt voor helft minder drop-outs bij pioniersstudenten

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) organiseert dit jaar voor de derde keer de zomerschool, speciaal voor pioniersstudenten. Dat zijn studenten van wie de ouders niet verder hebben kunnen studeren. Om hun talenten alle kansen te geven volgen deze studenten een week lang workshops. “En dat levert een mooi resultaat op”, vertelt Veerle Hendrickx, directeur van de hogeschool.

Van de 32 studenten die vorig jaar de zomerschool volgden, schreef er maar 1 zich uit. 4 op de 32 namen niet deel aan de examens. Het aantal drop-outs bij de zomerschoolstudenten bedraagt dus 12%, terwijl het gemiddelde aan KdG op 25% ligt.

Daarom breidt de Karel de Grote Hogeschool nu uit. In plaats van een dertigtal
pioniersstudenten zullen er nu maximaal 140 kunnen deelnemen aan de zomerschool. "En we hebben nu al 100 inschrijvingen", zegt Veerle Hendrickx. De Zomerschool loopt over  drie dagen. De studenten trainen er hun studievaardigheden en krijgen ook de gelegenheid om een netwerk uit te bouwen met andere pioniersstudenten.

Voor dit project werkt KdG samen met SD Worx, BASF, Stad Antwerpen én 14 student-coaches. Dat zijn  ouderejaarsstudenten die zelf pioniersstudenten waren en dus goed weten welke drempels er allemaal zijn voor de zomerschoolstudenten.  

Meest gelezen