"Dit broodje woog wel opvallend meer dan normaal"

Een broodje salami met tomaat. Dat zal toch niemand verdacht vinden, moet deze Britse vrouw gedacht hebben toen ze afgelopen weekend de paardenrennen in Nottinghamshire wilde bijwonen. Maar toen de veiligheidsmedewerkers van de Southwell Racecourse vroegen om het broodje van dichterbij te mogen bekijken, viel hen onmiddellijk op hoe zwaar dat was. Het broodje bleek lang niet zo onschuldig als gedacht.

De vrouw had immers een fles wodka –ter waarde van 7,29 Britse pond-  in het broodje verstopt, vakkundig afgewerkt met wat plakjes salami. Een foto van het ingenieuze idee werd daarna op Twitter gedeeld:

Will Bowler, marketingmedewerker van de Southwell Racecourse, op nieuwswebsite Daily Mail: "We hebben 9.000 mensen hier op bezoek gehad, die hun picknick mogen meebrengen. Maar alcohol is ten strengste verboden. Een toevallige controle bracht dan aan het licht dat een vrouw toch meer meehad dan alleen een  broodje. En toegegeven, het was een innovatief idee, zeker het beste dat onze veiligheidsmedewerkers ooit tegengekomen zijn. Toen ze voelden hoe zwaar het broodje was, ging er pas een belletje bij hen rinkelen."

"We hebben de vrouw aangeraden haar fles wodka op het eind van de dag terug te komen afhalen. Maar ik denk dat ze zo beschaamd was, dat ze dat niet gedurfd heeft."

Op sociale media kon het initiatief de afgelopen dagen alvast op veel bijval rekenen:

Meest gelezen