© Reporters / Michel Gouverneur

"Langste Toost" kan dan toch doorgaan: "We zijn zeer welkom in Damme"

"De Langste Toost" kan dan toch doorgaan. Nadat de wereldrecordpoging "bier klinken" geweigerd was in Brugge, vindt de organisatie toch nog onderdak in Damme. "We zijn zeer welkom."

Het zou het hoogtepunt worden van de nationale dag van de bierconsument op zaterdag 9 september: De Langste Toost. Het plan was vrij eenvoudig. De Brugse Autonome Bierproevers wilden in totaal tweeduizend mensen het glas laten heffen van de Brugse Markt tot op het plein 't Zand. De deelnemers zouden een dubbele rij vormen en één voor één het glas heffen om zo een soort domini-effect te creëren.

Maar woensdag werd duidelijk dat het feest niet kon doorgaan. Volgens de stad diende de organisatie veel te laat een aanvraag in voor de recordpoging en kon zo de veiligheid niet worden gegarandeerd. De organisatie diende naar eigen zeggen in juli al een aanvraag in, maar blijkbaar bij een foute dienst. 

Het stadsbestuur van Damme gaat zijn schouders onder het project zetten.

Het bier blijkt nu toch niet voor niets besteld. De organisatoren kunnen terecht in Damme. "Het ziet er zeer goed uit, we zijn bijzonder welkom", zegt Marc Vandepittevan de Brugse Autonome Bierdrinkers aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Iedereen van het stadsbestuur gaat zijn schouders onder het project zetten om er iets moois van te maken."

Wat het parcours exact wordt, is nog niet duidelijk. Wel roept de organisatie op om "zoveel mogelijk met de fiets te komen". 

Meest gelezen