AFP/Russian Emergency Ministry

18 arbeiders omgekomen bij buscrash in Rusland

Bij een buscrash in Rusland zijn 18 arbeiders om het leven gekomen. Het ongeval vond plaats in de zuidelijke regio Krasnodar. De bus is van een pier in de Zwarte Zee gereden. Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van het ongeval, maar volgens ooggetuigen hebben de remmen van het voertuig het begeven.

Op het ogenblik van het ongeval zouden zo'n 40 arbeiders aanwezig geweest zijn op de bus. Daarvan kwamen 18 mensen om het leven en een dertigtal anderen zijn inmiddels gered en gehospitaliseerd. Dat schrijven de Russische persagentschappen TASS en Interfax.

De bus is van een pier in aanbouw gereden bij het dorp Volna, niet ver van de Krim. Na een val van vier meter hoogte storrte het voertuig zich in de Zwarte Zee. Reddingswerkers zijn al de hele morgen in de weer. De bus zelf is met een kraan uit het water gehaald.

Een onderzoekscomité probeert momenteel te achterhalen wat precies de oorzaak van het ongeval is geweest. Het onderzoekt of de bestuurder van de bus verkeersregels heeft overtreden of veiligheidsvoorschriften heeft genegeerd. Volgens verschillende bronnen zou het falen van het remsysteem het ongeval veroorzaakt hebben.

De bus was arbeiders aan het vervoeren die in dienst zijn van de firma Tamanneftegaz, een bedrijf dat onder meer dokken bouwt voor olietankers. 

Meest gelezen