AP

Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Venezuela

De Amerikaanse president Trump neemt nieuwe economische sancties tegen Venezuela. Met een presidentieel besluit verbiedt Trump om te investeren in Venezolaanse staatsobligaties of in de staatsoliemaatschappij.

In een verklaring zegt het Witte Huis dat de sancties "nauwkeurig samengesteld zijn om de dictatuur van Maduro een noodzakelijke financiële bron van zijn onwettelijke bestuur te ontnemen".  President Trump verbiedt met zijn presidentiële besluit om te investeren in Venezolaanse obligaties of de staatsoliemaatschappij.

Venezuela kampt al maanden met een diepe economische en een politieke crisis. Bij protesten tegen de regering van president Maduro kwamen al meer dan 120 mensen om het leven. De linkse president Maduro wordt ervan beschuldigd dat hij de democratische regels alsmaar minder respecteert.

Experts zijn bang dat de nieuwe sancties de economische crisis alleen maar verergeren en dat de spanningen tussen de landen vergroten. President Trump liet eerder al verstaan dat hij een militaire interventie in Venezuela niet uitsluit.

Meest gelezen