Deinze en Nevele stap dichter bij fusie waar ze van dromen

De gemeenteraden van Deinze en Nevele hebben gisterenavond het licht op groen gezet voor de fusie van beide gemeenten. Dat bevestigen de CD&V-burgemeesters Jan Vermeulen (Deinze) en Johan Cornelis (Nevele). 

De gemeenteraden keurden met een grote meerderheid de principiële beslissing tot fusie goed. "De kogel is door de kerk", aldus Vermeulen. "Op die manier worden we een kleine centrumstad, die de ambitie heeft om in de kern een kleine aangename stad te zijn, maar met aandacht voor het landelijke errond." Volgens Vermeulen zullen Deinze en Nevele samen meer impact en een groter draagvlak hebben. Zijn ambtsgenoot Cornelis spreekt over een "heel belangrijke stap, een eerste officiële stap". "Vanaf nu begint het grote voorbereidende werk", klinkt het. "De komende maanden zal heel hard gewerkt moeten worden."

Samen door het leven vanaf 1 januari 2019

Nu de principiële beslissing goedgekeurd is, "moeten we die formaliseren zoals het fusiedecreet dat voorschrijft", aldus nog Vermeulen. Voor de definitieve goedkeuring van de fusie is de gemeenteraad op 19 december als streefdatum naar voren geschoven. Het is de bedoeling om vanaf 1 januari 2019 als fusiegemeente door het leven te gaan, zoals het fusiedecreet het voorziet. De nieuwe fusie tussen beide gemeenten zal meer dan 43.000 inwoners tellen.

Meest gelezen