Drie Vlaamse jongeren vernielen glasraam Dom van Keulen

Drie jongeren, tussen 16 en 24, zijn door de politie van Keulen opgepakt met stukken glasraam van de Dom in een rugzak. Ze waren er speciaal voor naar Keulen gereisd. 

De drie werden gisteren in de vroege ochtend opgemerkt toen ze de zuidkant van de Dom aan het afdalen waren. Ze waren vlak ervoor tot op grote hoogte geklommen. Daar hadden ze stukjes glasraam vernield en meegenomen "als souvenirs".

Volgens de Duitse politie waren ze niet aan hun proefstuk toe. Volgens de politie van Keulen waren ze al bekend voor dergelijke feiten. 

De drie stonden op het punt terug te reizen naar ons land, toen ze door de politie in het Hauptbahnhof opgepakt werden, met een stuk glasraam in de rugzak. Na verhoor mochten ze terug naar huis, maar ze zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor beschadiging van monumenten, huisvredebreuk en diefstal. Een van de drie was ook in het bezit van softdrugs.

Meest gelezen