Video player inladen...

Eerste executie met nieuwe medicijnencocktail in Florida

In Florida is een man geëxecuteerd voor een dubbele moord met racistisch motief. Het ging om de eerste executie in Florida in 18 maanden. De executies lagen lange tijd stil omdat het hooggerechtshof de methode in Florida verwierp. 

Nu werd een nieuwe medicijnencocktail gebruikt. De 53-jarige dader kreeg een injectie met drie medicijnen. Het eerste middel dat werd toegediend was het verdovingsmiddel etomidaat. Dat middel is goedgekeurd door het hooggerechtshof in Florida, maar het is volgens sommigen niet bewezen dat het middel werkt bij een executie. Etomidaat vervangt midazolam, dat moeilijker te verkrijgen is sinds verschillende farmabedrijven weigeren het product te leveren voor executies.


Hij is de eerste man die in Florida geëxecuteerd wordt, sinds het hooggerechtshof de executies is Florida ongeldig verklaarde. Daardoor werden een tijd geen executies uitgevoerd. 
De man die nu geëxecuteerd pleegde de moord op twee mannen in 1987. Tijdens de fatale schietpartij op een van zijn slachtoffers, maakte hij racistische opmerkingen.    

Hij is tevens ook de eerste blanke man die in Florida werd geëxecuteerd voor de moord op een zwarte man, aldus de autoriteiten. 

Meest gelezen