Nog ruim 10.000 koffers op Brussels Airport na staking Swissport

Brussels Airport meldt dat er nog 10.000 bagagestukken op de luchthaven achterblijven door de staking van Swissport van afgelopen dinsdag. In totaal is veertig procent van de 17.000 valiezen al terugbezorgd aan de eigenaars. Reizigers die hun bagage nog moeten terugkrijgen, wachten best op een bericht van Swissport.

Veertig procent van de valiezen die achterbleven op Brussels Airport is al terugbezorgd aan de eigenaars. Dat meldt de luchthaven. De resterende zestig procent, zo'n 10.000 stuks, zal Swissport zo snel mogelijk in orde brengen. 

Reizigers die zijn vertrokken op het tijdstip van de staking krijgen de raad om een bericht van Swissport af te wachten. Dat zou in het weekend gebeuren. Reizigers die toen aankwamen op Zaventem en hun bagage nog niet terughebben, kunnen hun bagage zelf ophalen als ze niet op de levering willen wachten.

Twee verschillende procedures

Er worden vanaf morgen twee verschillende procedures opgestart. Reizigers van Brussels Airlines kunnen hun bagage ophalen in de buurt van de luchthaven, passagiers die met andere luchtvaartmaatschappijen hebben gevlogen, vinden hun bagage terug in de terminal van de luchthaven zelf.

Brussels Airport raadt de passagiers aan om de website van de luchthaven in het oog te houden. Daar zal alle praktische informatie staan over de procedures. 

Reizigers die tegen maandagavond hun bagage nog niet hebben opgepikt, zullen door Swissport worden gecontacteerd. 

Staking bij Swissport

Door de staking van bagageafhandelaar Swissport van dinsdag bleven in totaal ruim 17.000 stuks bagage achter op de luchthaven van Zaventem. Het personeel had het werk neergelegd, omdat er een tekort was aan personeel.

Meest gelezen