Opnames gestart van film over aanslagen van 22 maart

Bijna anderhalf jaar na de aanslagen van 22 maart in Brussel, is regisseur Bas Devos gestart met de opnames van zijn film “Ascension”. Daarin buigt Devos zich over de manier waarop de stad en zijn inwoners na de aanslagen hun normaliteit proberen terug te vinden. 

Devos' tweede langspeelfilm "Ascension" speelt zich af tijdens de nasleep van de aanslagen van 22 maart 2016. De film gaat niet over de aanslagen zelf, maar over wat zoiets met een stad en zijn inwoners doet. De personages hebben dan ook niets met de aanslagen te maken.

Een van de personages is de Vlaamse huisdokter Wannes, die in Brussel het contact met zijn patiënten verliest. Daarnaast is er Alba, een Italiaanse vertaler-tolk die voor de Europese gemeenschap werkt. Mehdi, de derde hoofdfiguur, is een Marokkaan van de derde generatie, die op het slechte pad dreigt te geraken.

De Brusselse regisseur Bas Devos debuteerde in 2014 met “Violet”, een
film over de eenzaamheid van het rouwproces bij tieners. Daarmee viel hij meermaals in de prijzen, onder meer op het Filmfestival van Berlijn. Violet werd sindsdien vertoond op meer dan vijftig festivals wereldwijd, en kreeg een release in de Verenigde Staten.

Net als bij Violet is voor "Ascension" de cinematografie in handen van Nicolas Karakatsanis, bekend van onder meer Michaël R. Roskams Rundskop (2011) en Caroline Strubbes Lost Persons Area (2009).

“Ascension” wordt in het najaar van 2018 bij ons in de zalen verwacht.

Meest gelezen