Schutter ACV-kantoor Diest blijft in de cel

De 36-jarige man van Poolse origine die maandag een bediende doodschoot in een ACV-kantoor in Diest, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer van Leuven zonet beslist. Waarom hij de vrouw vermoord heeft, blijft onduidelijk.

De man gaf zich na de schietpartij zelf aan bij de politie. Hij heeft de feiten volledig bekend. Aan zijn advocaat Pascal Nelissen Grade zei hij dat hij een blackout kreeg op het moment dat hij schoot tot het moment dat hij thuiskwam. "Hij weet niet hoe hij het lokaal heeft verlaten, dat hij een tochtje maakte met de moto, waar hij het wapen heeft weggegooid,..." 

Problemen met verzekering na arbeidsongeval

De schutter kende de loketbediende niet. Na een arbeidsongeval raakte hij verwikkeld in een hevige discussie met de ziekteverzekering. "Hij was zeer gefrustreerd en was de administratie kotsbeu", zegt zijn advocaat. De schutter zei ook dat hij al vier maanden lang een wapen op zich draagt, omdat hij zich bedreigd voelde. Er is een medisch expert aangesteld om de man psychologisch te onderzoeken.

Maandag is er om 12 uur een herdenkingsmoment in alle ACV-kantoren.

Video player inladen...

Meest gelezen