Shania Twain: "Brad Pitt naakt? Wat een gedoe om niets!"

"Okay, so you’re Brad Pitt. That don’t impress me much." Eind jaren 90 liet Shania Twain er in haar wereldhit geen twijfel over bestaan dat ze nauwelijks onder de indruk was van het imposante lichaam van Pitt, die in 1995 nochtans verkozen was tot “Sexiest Man Alive”. Aan muziekwebsite Billboard onthulde de Canadese zangeres waarom ze juist Brad Pitt als weinig indrukwekkend voorbeeld in haar nummer, dat ook in Vlaanderen de eerste plaats van de hitparade bereikte, vernoemde.

Twain, intussen 51: "Wil je de waarheid horen? Ik heb het nooit eerder verteld, maar nu zal ik het wel doen. Ik herinner me dat tijdens de kerstperiode ik samen met een vriendin koekjes aan het bakken was. Het was de periode dat ik bezig was met nieuwe nummers voor mijn album. Er was toen veel te doen rond het schandaal van Brad en Gwyneth, waarbij er naaktfoto’s van hem gelekt waren (in de augustus-editie van het vrouwenblootblad "Playgirl", waarop te zien was hoe Pitt meer en minder naakt dolde met Palthrow tijdens een vakantie op een eiland in de Caraïbische Zee, nvdr)."

"Rond die foto’s was heel veel te doen. Maar ik begreep helemaal niet waar al dat gedoe vandaan kwam. Ik had zoiets van: "Moet ik hiervan onder de indruk zijn? Al die opwinding voor niets. We zien toch iedere dag naakte mensen.” Dat was de gedachte die door mijn hoofd spookte."

"Het was niet dat ik Brad Pitt persoonlijk viseerde. Alleen was dat het verband dat ik toen legde, met al die nodeloze drukte en zo waarmee we ons bezig houden. Het had dus de naam van ieder goed ogende vent kunnen zijn."

Maar het werd die van Brad Pitt, die haar dus eind jaren 90 niet kon verwarmen "in the middle of the night":

Meest gelezen