Jasper Jacobs

Voorzitter Gentse Studentenraad stapt op na beschuldigingen van financieel wanbeheer  

Na beschuldigingen van financieel wanbeheer en de media-aandacht daarover, heeft de voorzitter van de Gentse Studentenraad zijn ontslag ingediend. Dat maakte Johannes Weytjens vandaag zelf bekend in een open brief.

Schamper, het studentenblad van de UGent, had gisteren bekendgemaakt dat geld van de Gentse Studentenraad was gebruikt voor onder andere dure kledij, etentjes en drank. Een studentenvertegenwoordiger had daarop een motie van wantrouwen ingediend tegen voorzitter Johannes Weytjens.

In eerste instantie beliste Weytjens om afstand te doen van een deel van zijn taken, maar nu de hele kwestie ook nationale persaandacht heeft gekregen, heeft hij beslist om volledig op te stappen. Dat heeft Weytjens zelf bekendgemaakt via Facebook.

Bewuste sabotage

In een open brief spreekt Weytjens van "enkele professionele relaties die niet vlot verlopen" sinds het begin van zijn mandaat in september vorig jaar. "Na meerdere pogingen om deze plooien glad te strijken, is het gebleken dat dit misnoegen louter gegrond is op persoonlijke redenen", klinkt het.

"Deze redenen zijn mij echter tot op vandaag niet duidelijk. Waar deze het afgelopen academiejaar meermaals tot bewuste sabotage van de Gentse Studentenraad hebben geleid, was het eveneens duidelijk dat deze steeds aan mij gericht was."    

Onherstelbare schade

In de brief gewaagt hij van een groepje mensen dat op "alle niveau's van de Universiteit Gent" een beeld van hem heeft geschetst dat "veel verder gaat dan er terug te vinden is in de financiële documenten". "Hierbij laten ze vele gelijkaardige feiten van het afgelopen jaar en het recente verleden van de studentenraad onaangeroerd waar ik niet bij betrokken was."     

Hij besluit dat aan zijn persoon onherstelbare schade is aangericht en dat het hem daarom beter lijkt ontslag te nemen in de huidige omstandigheden

Meest gelezen