Zomers weekend start met onweer in zuidoosten van het land

Het laatste weekend van augustus belooft zomers warm te worden, met temperaturen tot 27 graden in de Kempen en 22 graden aan zee. In het zuidoosten van het land dreigen in de loop van deze namiddag wel hevige buien en onweersbuien te vallen. 

Het is deze namiddag rustig en warm met bewolking. De temperaturen klimmen tot 22 à 24 graden in de Ardennen en aan de kust, en tot 26 graden in de rest van het land. In het westen en het noorden blijft het droog. In het zuidoosten van het land vergroot de kans op onweer, voornamelijk ten zuiden van Samber en Maas, maar ook in Antwerpen, en Vlaams- en Waals-Brabant. Lokaal kan het gaan om grote hoeveelheden neerslag.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag sleept de buienzone zich langzaam richting Duitsland. In het westen van het land blijft het droog, maar vaak zwaarbewolkt. We krijgen een zachte nacht met minima van 14 tot 18 graden.

Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het zuidoosten kan er eventueel nog een bui vallen, elders droog. We halen tot 21 of 22 graden aan zee en in de Ardennen, en tot 27 graden in de Kempen. Tijdens de nacht op
zondag krijgen we overal opklaringen, met minima tussen 13 en 16 graden.

Zondag trekken vanuit Frankrijk buien en onweersbuien over ons land. Mogelijk beperken de buien zich slechts tot het zuidoostelijk deel van ons land. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Volgende week begint rustig en meestal droog met opklaringen. Maandag liggen de maxima tussen 21 en 24 graden. Ook dinsdag is het nog warm met maxima tot 25 graden, maar vanaf het westen neemt de wind toe in kracht en wordt het zwaarbewolkt met regen en buien. Woensdag zwaarbewolkt met stevige wind en soms regen en buien. Het wordt ook minder warm, met maxima rond 20 à 21 graden.

Meest gelezen