VRT

Bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde na zwaar ongeluk in Oostende, opgepakt in Bergen

De 18-jarige verdachte van het vluchtmisdrijf na een zwaar ongeval met vier zwaargewonden begin deze week in Oostende, is in Bergen opgepakt. De Brugse onderzoeksrechter heeft hem intussen aangehouden.

In de nacht van maandag op dinsdag stonden vier meisjes uit Vlaams-Brabant, die hun laatste tram hadden gemist, in het centrum van Oostende te liften richting Westende. De meisjes van 15 en 14 jaar oud stapten uiteindelijk in bij een 18-jarige jongeman uit Le Roeulx en een 17-jarige uit La Louvière. Even later stapte ook nog een vriendin van de bestuurder in de gestolen Peugeot 207.

Twee Vlaamse meisjes sprongen uit het voertuig toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole opmerkten. De bestuurder vluchtte met snelheden tot 160 kilometer per uur en crashte in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg. Er vielen vier zwaargewonden, maar de bestuurder nam toch de benen.

De politie ging met man en macht op zoek naar de verdachte. Uiteindelijk werd hij gisteren rond 16.30 uur in Bergen opgemerkt door de lokale politie. De verdachte probeerde nog te vluchten, maar hij liep op krukken en raakte niet ver. Blijkbaar had de jongeman zich onder een valse identiteit in een ziekenhuis in eigen streek laten verzorgen. Op het moment van zijn arrestatie was hij niet gewapend.

Vanmorgen werd hij in Brugge voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden op verdenking van een ongeval met gewonden en met vluchtmisdrijf. De Brugse raadkamer beslist dinsdag of hij langer in de cel moet blijven. 

Meest gelezen