Burgemeester Landuyt: "Niets abnormaals te zeggen over dader, mogelijk wel psychische problemen"

In Brugge wordt verbaasd gereageerd op de mesaanval van gisteravond op enkele militairen in Brussel. Een man van 30 van Somalische afkomst viel de militairen aan met een mes. Hij werd doodgeschoten, de militairen raakten lichtgewond. De dader woonde in Brugge, maar daar was niets abnormaals geweten over hem, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A).  

Over de autopsie die is uitgevoerd op de man, kon Landuyt niets zeggen, dat komt aan de procureur toe. Voor de rest was er volgens hem niets abnormaals te vertellen over de man, die blijkbaar een goede buur was voor zijn buren.

In principe waren er geen aanwijzingen dat de man mogelijk dreigde te radicaliseren. Wel is het geweten dat de man in het verleden in een jeugdinstelling heeft gezeten, "en dat hij toch verschijnselen toonde, of dat er incidenten geweest zijn, die wijzen op een psychisch probleem", zo zei Landuyt.

Volgens de Brugse burgemeester vertoonde hij ook vorig jaar wel wat eigenaardig gedrag, wellicht door een psychische problematiek. Daarnaast stond hij bij de politie bekend voor slagen en verwondingen in Eeklo.

Opvallend is wel dat de man de laatste vier maanden niet meer gezien is aan zijn woning in Brugge, zo zei Landuyt. "Dus ik denk dat het voor het onderzoek een belangrijke periode is om te kunnen weten wat er in die periode is gebeurd", zo voegde hij er aan toe. "We zullen het gerechtelijk onderzoek afwachten om te zien of uit deze zaak lessen kunnen worden getrokken", zo zei Landuyt.

Videospeler inladen...

Meest gelezen