De wereld in huis met een AFS-student

177 AFS-studenten van over de hele wereld zijn het afgelopen weekend in België aangekomen om het leven hier in al zijn facetten te leren kennen. Ze verblijven in een gastgezin en vanaf vrijdag is het ook voor hen "vrolijk weer naar school". 

177 gezinnen stellen hun huis open voor iemand uit een ander land. Als gastgezin haal je een stukje van de wereld in huis en maak je kennis met een andere cultuur, en anderzijds leert ook de student de gebruiken van het gastland van nabij kennen.

School: hoe begin je eraan?

Een gepaste school zoeken voor de student is het eerste werk van een gastgezin. De schoolkeuze is belangrijk, de student brengt er immers zeer veel tijd door. Meestal volgt de student les in het 5e of 6e middelbaar in een Nederlandstalige school.

De studenten hebben dezelfde rechten en plichten als een Vlaamse student, en ook voor hen is naar school gaan dus verplicht. Uiteraard hebben ze wel een bijkomende moeilijkheid, want ze moeten de taal nog leren.

27 nationaliteiten

Van de 177 AFS-studenten telt Italië de grootste groep met 33 jongeren, gevolgd door Thailand met 28, Turkije telt 20 studenten.

Verder zijn er nog studenten uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Finland, Honduras, Hongkong, Hongarije, Indonesië, Japan, Mexico, Paraguay, Peru, Polen, Rusland, Slovakije, Spanje, USA en Venezuela.

Meest gelezen