Opgepakte man bij Buckingham Palace in Londen zwaaide met een zwaard

Op dezelfde avond dat een man met een mes militairen aanviel in Brussel, vond in Londen een gelijkaardig incident plaats. Nu blijkt dat die man de politie niet had aangevallen met een mes, maar met een zwaard.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Volgens de politie reed de verdachte met een Toyota Prius in de buurt van de Mall nabij Buckingham Palace de verboden zone in en stopte hij vlak voor een politiepatrouille. Toen die hem aansprak, haalde de man uit met een zwaard van ongeveer 1,20 meter lang en riep hij "Allahu akbar".

Drie politieagenten liepen lichte verwondingen op. De aanvaller werd met een gas geneutraliseerd en is bewusteloos afgevoerd naar een ziekenhuis. Het zou gaan om een man uit de stad Luton, ten noordwesten van Londen. De politie houdt daar nu een huiszoeking, maar zegt voorlopig niet veel over de motieven of de achtergrond van de aanvaller.

Hij wordt wel beschuldigd van een terroristische aanslag of poging daartoe. Op het ogenblik van de aanval verbleef niemand van de koninklijke familie in Buckingham Palace.

Meest gelezen