Zon kleurt laatste weekend van de grote vakantie

Goed nieuws van het weerfront voor het laatste weekend van de vakantie: de weergoden hebben nog wat zomer ons in petto. Vandaag en morgen worden mooie dagen waarop de zon volop van de partij is. De temperaturen bereiken eindelijk nog eens zomerse maxima.

Vandaag krijgen we op de meeste plaatsen rustig, warm en vrij mooi weer, zegt het KMI. De maxima gaan van 22 graden aan zee en in de Ardennen tot 25 à 27 graden elders in het land. Over het zuidoosten van het land blijft het nog wel onstabiel, plaatselijk ontwikkelen zich stapelwolken die kunnen uitgroeien tot onweersbuien. In de loop van de nacht wordt het overal stabiel.

Ook morgen is het volop genieten van rustig, vrij zonnig en warm zomerweer. De maxima schommelen tussen 22 en 25-27 graden. Er staat een zwakke wind uit veranderlijke of noordelijke richtingen. Voor maandag vallen we in herhaling: rustig, zonnig met soms wat witte schapenwolken, en warm, met temperaturen tussen 22 en 27 graden.

Ook dinsdag blijft het nog warm, met maxima tot 24 of 25 graden. Vanaf het westen zou de wind wel aanwakkeren en op het einde van de dag kan het stilaan gaan regenen.

Vanaf woensdag zou het frisser en wisselvallig worden, met soms regen.

Meest gelezen