Bosbranden teisteren het Griekse vakantie-eiland Zakynthos

Drie dorpen op Zakynthos worden bedreigd door verschillende vuurhaarden. De hele maand al zijn er tal van bosbranden geweest op het eiland.

Zakynthos wordt wel vaker getroffen door grote bosbranden (archieffoto Carl Osbourn)

Volgens de Griekse krant Ekathimerini zijn er gisteren en vandaag al enkele woningen in de as gelegd. Drie dorpen zouden bedreigd zijn. Het is er erg droog en het vuur wordt aangewakkerd door de sterke wind.

De lokale overheid heeft de hulp van brandweerkorpsen op het vasteland ingeroepen en veerboten hebben brandweerlieden en extra materiaal aangevoerd. Probleem is dat er in tal van plaatsen in heel Griekenland gelijkaardige branden zijn. In heel het land is er sprake van 48 brandhaarden.

Zakynthos ligt aan de westkust van Griekenland in de Ionische Zee in de buurt van Korfoe en Ithaka. Het eiland wordt al wel vaker getroffen door hevige bosbranden in de zomer (foto boven, Carl Osbourn)

Meest gelezen