PA Wire/PA Images

Britten vragen meer flexibiliteit van Europese Unie omtrent Brexit

De Europese Unie mag niet talmen met onderhandelen over de Brexit.  

Dat heeft een bron binnen de Britse regering gezegd, een dag voor de derde Brexit-onderhandelingsronde. De Britse minister bevoegd voor de Brexit, David Davis, heeft de Europese Commissie bovendien omgeroepen om "flexibel" te zijn.

De Britten zouden graag beginnen te onderhandelen over de contouren van toekomstige commerciële akkoorden tussen de EU en Groot-Brittannië. Maar Europa wil daar pas over praten wanneer "voldoende vooruitgang" geboekt wordt op drie belangrijke domeinen. Dat zijn: het lot van de Europeanen in het Verenigd Koninkrijk, de factuur van het vertrek en de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. Hoge verantwoordelijken van de EU klaagden vrijdag nog over het gebrek aan inhoud van verschillende Britse voorstellen.

Meest gelezen