Belga

Broer van koningin Paola, prins Antonello (87), is overleden in Rome

In de Italiaanse hoofdstad Rome is de broer van koningin Paola overleden. Prins Antonello Ruffo di Calabria werd 87 jaar. Het gezin Ruffo di Calabria bestaat uit zeven kinderen, onze koningin is de jongste telg. Ook de overige broers en zussen van Paola zijn al overleden.

De Italiaanse pers kondigde gisteren het overlijden van prins Antonello aan.  Hij wordt omschreven als een fervente reiziger en kunstzinnig man. Antonello richtte het eerste ornitologische natuurpark op in Italië,  Selva di Paliano. Volgens Italiaanse media was hij ook de "eerste aristocraat die na de revolutie naar Cuba reisde". Hij verzamelde stoomtreinen en bouwde in 1984 zelfs een particuliere spoorweg.

Twaalf jaar geleden verloor Paola haar broer Fabrizio. Hij werd 82 jaar. De koningin heeft drie boers en drie zussen: Maria Christina (geboren in 1920 en overleden), Laura (geboren in 1921 en overleden in 1972), Fabrizio (geboren in 1922 en overleden in 2005), Augusto (geboren in 1925 en overleden in 1943), Giovanella (geboren in 1927 en overleden in 1941) en dus Antonello (geboren in  1930). Paola is de jongste van het gezin - ze wordt op 11 september 80 jaar - en blijft als enige over.

Over de begrafenis van prins Antonello zijn geen details bekend.  Wellicht wordt het een privéplechtigheid. Onze koningin en koning Albert vertoefden eerder deze maand op vakantie in Italië. Ze werden gefotografeerd op hun jacht richting Sardinië.

Reporters

Een foto uit de oude doos: koningin Paola als kind met zus Laura en broer Antonello.

Meest gelezen