Vijf alpinisten omgekomen in Salzburg

In de Oostenrijkse deelstaat Salzburg zijn vijf alpinisten omgekomen bij een ongeluk op de  Mannlkarscharte. Een zesde bergbeklimmer raakte zwaargewond. 

De vijf alpinisten zijn wellicht naar beneden gestort zijn toen ze de Mannlkarscharte (2.813 meter), op het grondgebied van de gemeente Krimml, beklommen. Een zesde bergbeklimmer raakte zwaargewond en werd met een reddingshelikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. 

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. "Maar we vermoeden dat een losgekomen touw het ongeluk heeft veroorzaakt", verklaarde Rode Kruismedewerker Anton Voithofer aan AFP. Ook over de nationaliteit van de slachtoffers bestaat nog geen duidelijkheid.

Het gaat om het zwaarste ongeval in de Oostenrijkse Alpen dit jaar.

 

Meest gelezen