AFP or licensors

Hoofdverdachte mesaanval Finland is een in 1994 geboren Marokkaan

De hoofdverdachte van de mesaanval in de Finse stad Turku, op 18 augustus, is een Marokkaan die in 1994 is geboren. Dat heeft de Finse politie bekendgemaakt.

De hoofdverdachte is een asielzoeker die in 2016 in Finland aankwam. Hij verbleef in Duitsland van eind 2015 tot begin 2016. Volgens het nationaal onderzoeksbureau NBI is de man wel degelijk Marokkaan en geboren in 1994, en dus meerderjarig. Het lijkt erop dat hij tegenstrijdige informatie gaf aan de Finse autoriteiten. Hij zei 18 jaar te zijn.

De mesaanval vond plaats op klaarlichte dag in het centrum van Turku. Het gerecht sprak van een terreurdaad, maar het motief van de dader is niet bekend. Hij zou doelbewust vrouwen als doelwit hebben uitgekozen. Als het terroristische karakter van de aanval wordt bevestigd, zou dat een primeur zijn in het land.  

Meest gelezen