Video player inladen...

Onderzoek naar filmpje over in elkaar slaan van 14-jarige jongen

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een filmpje waarop te zien is hoe een jongen van 14 in elkaar wordt geslagen. De daders filmden de afranseling met een smartphone en plaatsten de beelden online op een account waar alleen vechtfilmpjes op te zien zijn.  

De feiten speelden zich vrijdag af vlak bij het Concertgebouw in Brugge (foto archief). De 14-jarige jongen was met enkele vrienden op pad toen het omstreeks 16.30 uur verkeerd liep. De tiener kreeg een discussie met een van zijn vrienden en probeerde het uit te praten. Dat lukte ook, althans zo dacht de jongen. Enkele ogenblikken later kwam een grote groep jongeren op hem afgelopen. Zonder iets te zeggen begonnen ze hem te slaan en schoppen. Ze gooiden hem ook enkekel keren op de grond en schopten hem ook op zijn hoofd en nek. Een omstaander verwittigde de politie, die snel ter plaatse kwam. Pas toen stopten de jongeren met het slachtoffer toe te takelen. De daders konden ontkomen.

De ouders dienden klacht in bij de politie.  Die neemt de zaak ernstig. “Er zijn aanwijzingen dat het niet om een alleenstaand geval gaat. Het onderzoek gaat verder dan enkel de registratie van de vechtpartij”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Op de account werden verschillende filmpjes teruggevonden van andere vechtpartijen in het Brugse.  “Dat is de reden waarom we ons niet beperken tot het eenvoudig registreren van de vechtpartij zelf”, zegt Van Nuffel. “In het belang van het verder onderzoek kunnen we over de zaak verder niks kwijt.”

Er zal nu onderzocht worden  wie de beelden online plaatste en welke personen achter de vechtaccount op sociale media zitten. Ook het slachtoffer zelf, die in shock verkeerde, zal eventuele jongeren die hij herkent, moeten identificeren. Het slachtoffer zelf vermoedt dat de kennis waar hij een discussie mee had de groep verwittigde.

Intusen hebben de beheerders van de account de beelden verwijderd.  Op dat moment telde de pagina al meer dan 5.000 volgers .

Meest gelezen