© Geert Van Hoeymisen

Thomas Vanderveken brengt aartsmoeilijk pianoconcerto ook in het Sportpaleis

Thomas Vanderveken gaat een deel van het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg spelen in het Sportpaleis. De radio- en tv-presentator zal te zien zijn tijdens Night of the Proms in november van dit jaar. Het wordt meteen zijn laatste oefening voor dé grote dag. “Ik ben nu al zenuwachtig.”

Eind vorig jaar maakte Thomas Vanderveken bekend dat hij “de uitdaging van zijn leven” zou aangaan. Voor het Canvas-programma “Thomas speelt het hard” probeert hij het pianoconcerto van Edvard Grieg in de vingers te krijgen. Geen makkelijke klus, want het concerto staat bekend als “aartsmoeilijk” en volgens sommigen zelfs “onmogelijk”. 

Oefening

Na veel oefenen – en enkele optredens hier en daar – is het eind dit jaar eindelijk zover. Op 7 december treedt hij samen met Brussels Philharmonic op in De Bijloke in Gent.

Minder dan twee weken voordien staat een laatste oefening op het programma. De presentator zal een deel van het concerto brengen tijdens Night of the Proms, zowel in de Ethias Arena in Hasselt als het Sportpaleis in Antwerpen. 

Ik was al zenuwachtig toen ik de piano ging testen in het Sportpaleis.

Thomas Vanderveken

“Het is ongelofelijk dat ik dit jaar op het podium van Night of the Proms zal staan”, reageert Vanderveken in een persbericht. “Ik ben enkele dagen geleden al even de piano gaan testen in het Sportpaleis en ik werd al zenuwachtig. Het wordt echt zot.”

Joss Stone en Melanie C

Eerder raakte al bekend dat Joss Stone, ex-Spice Girl Melanie C, Isabelle A en de 16-jarige Amerikaanse pianiste Emily Bear zullen optreden tijdens Night of the Proms. Kobe Ilsen presenteert, het orkest staat onder leiding van Alexandra Arrieche. 

Night of the Proms vindt dit jaar plaats op 22 november in de Ethias Arena en op 23, 24 en 25 november in het Sportpaleis.

Meest gelezen