Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Weinig kopers op onlineveiling van neushoornhoorns in Zuid-Afrika

De eerste onlineveiling van neushoornhoorns in Zuid-Afrika heeft weinig kopers gelokt.   

Kopers moesten op de veiling 100.000 rand, dat is meer dan 6.400 euro, betalen om deel te nemen. In Zuid-Afrika is de binnenlandse handel in hoorn sinds april opnieuw toegelaten.

Eén neushoornkweker veilde 264 neushoornhoorns, samen goed voor ongeveer 500 kg. De hoorns komen van de dieren op zijn ranch, waar de hoorns van de dieren onder verdoving door een dierenarts worden afgezaagd. Toch protesteren dierenrechtenorganisaties hiertegen omdat ze vrezen dat de praktijk stroperij in de hand zal werken en het veertig jaar oude verbod op internationale handel in hoorn zal ondermijnen. Op de zwarte markt in Azië wordt al snel 60.000 dollar betaald voor een kilo hoorn.

Meest gelezen