"Hoe vroeg ook, dit had ik moeten zien aankomen"

Het gaat er alleszins uitbundig aan toe tijdens het jaarlijkse Notting Hill Carnival-evenement, waarbij verkleed- en schminkpartijen schering en inslag zijn. Gecombineerd met de nodige alcohol, wat dan weer tot extra leute en plezier leidt. Op zo’n moment een rechtstreeks verslag uitbrengen, zelfs wanneer de optocht nog maar pas gestart is, houdt dan ook een risico in. Al leek het aanvankelijk nog goed mee te vallen voor Sky News-journalist Joe Tidy. Maar eens de sérieux verdwenen was, kreeg ook Tidy de volle verflaag.

Terwijl de journalist een paar met verf besmeurde aanwezigen van de stoet interviewde en het belang van dit evenement onderstreept werd voor de plaatselijke bevolking van West-Londen, kreeg Tidy eerst een paar spatten over zich heen. Daarna ging het van kwaad naar erger. "Ik had mijn werkpak moeten aandoen", grapte Tidy nog, die nadien toegaf gekregen te hebben wat hij verdiende. Want, "dit was voorspelbaar, ook al is het nog niet eens 9 uur ’s ochtends".

Of Tidy het hemd nog zal kunnen dragen, bleek achteraf niet zo duidelijk, eens het hemd de wasmachine gezien had: