"Humans of New York" krijgt eigen docuserie op Facebook

"Humans of New York" is binnenkort te zien als docuserie op Facebook. Dat meldt bedenker Brandon Stanton. Hij balt 1.200 interviews met inwoners van de grootstad samen tot 12 afleveringen.

Sinds 2010 is het een razend populaire fotoblog op Facebook: "Humans of New York", een project van Brandon Stanton waarin hij verhalen van alledag neerschrijft die gewone inwoners van New York hem op straat vertellen.

Tot nu toe moesten de zowat 18 miljoen mensen die de blog volgen genoegen nemen met een foto van de mensen aan het woord, maar daarin komt binnenkort verandering: Stanton heeft een heuse docuserie klaar gebaseerd op 1.200 interviews die hij de voorbije 4 jaar heeft gefilmd.

"Al vroeg besefte ik dat videobeelden "Humans of New York" een diepere betekenislaag zouden geven", schrijft hij op Facebook bij een trailer. "In plaats van die video's dag na dag te posten, hield ik ze achter de hand zodat ik ze op een dag tot iets speciaals kon smeden."

De docuserie telt 12 afleveringen en is binnenkort te zien op Facebook Watch, het nieuwe videoplatform van de sociaalnetwerksite.