AFP or licensors

Brigitte Macron verbreekt verkoopsrecord van Elle

De editie van Elle met het interview met Brigitte Macron is al meer dan 530.000 keer verkocht. Dat is goed voor een nieuw verkoopsrecord voor het Franse weekblad.

Het lange interview met Brigitte Macron waarmee Elle op 18 augustus uitpakte, heeft het weekblad geen windeieren gelegd. Volgens Le Journal du Dimanche is het bewuste nummer sindsdien al meer dan 530.000 keer verkocht. Daarmee is het verkoopsrecord dat al 10 jaar standhield verbroken.

250.000 exemplaren zijn in krantenwinkels en kiosken over de toonbank gegaan. Online is het nummer al 100.000 keer verkocht. Die cijfers zullen waarschijnlijk nog stijgen omdat de editie van 18 augustus uitzonderlijk tot en met vandaag in de rekken ligt.

Op de sociale media is het interview met de vrouw van de Franse president Emmanuel Macron 30 miljoen keer bekeken of becommentarieerd. Via Twitter heeft het 3,4 miljoen mensen bereikt. Ook het buitenland toonde veel belangstelling voor wat mevrouw Macron had te zeggen, met name in de Verenigde Staten en Duitsland.

In het interview heeft Brigitte Macron het onder meer over het grote leeftijdsverschil met haar echtgenoot en over haar rol als première dame van Frankrijk.