AP2011

Franse actrice Mireille Darc (79) overleden

De France actrice Mireille Darc is in de nacht van zondag op maandag op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie laten weten aan RTL France weten. De actrice kreeg vorig jaar nog verschillende hersenbloedingen.

Mireille Darc werd op 15 mei 1938 geboren als Mireille Aigroz. Ze werd vaak vergeleken met Brigitte Bardot. Haar artiestennaam was een verwijzing naar Jeanne d'Arc. Vooral in de jaren '60 en '70 was ze een icoon van de Franse film.

Na haar hoofdrol in de film "La Grande Sauterelle" uit 1966, schitterde Darc in een tiental detectivefilms van regisseur Georges Lautner. Ze speelde ook aan de zijde van Pierre Richard in "Le grand blond avec une chaussure noire" in 1972. Mireille Darc had ook twaalf jaar een relatie met Alain Delon (samen op de foto bovenaan), met wie ze verschillende films draaide. Haar laatste echtgenoot was Pascal Deprez.

Mireille Darc werd vorig jaar getroffen door verschillende hersenbloedingen. Ze is 79 jaar geworden.

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, omschrijft Mireille Darc in een tweet als een gepassioneerde en inspirerende humaniste. "Ik zal haar enorm missen", schrijft Hidalgo.