Jasper Jacobs

Gentse burgemeester Daniël Termont op 7 september weer aan de slag na zware hartoperatie

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) maakt op 7 september zijn eerste publieke optreden als burgemeester na de zware hartoperatie die hij in juli onderging. Hij zal in Melle een nieuwe brandweerkazerne openen, zo meldt de stad Gent. 

De 64-jarige Termont moest begin juli onverwacht onder het mes na hartklachten. Hij onderging een zware overbruggingsoperatie en kreeg drie maanden rust voorgeschreven, maar zal dus vroeger dan gepland het werk hervatten.

Termont is voldoende hersteld.

"Termont is voldoende hersteld en zal als voorzitter van de brandweerzone Gent Centrum een toespraak houden bij de opening van de nieuwe brandweerpost", zo is te horen op zijn kabinet. "Op 11 september hervat hij het werk weer volledig."

De laatste weken vertoonde Termont zich opnieuw in het publiek. Zo liet hij zich opmerken in het Ghelamco-stadion van voetbalploeg KAA Gent en woonde hij het huwelijk bij van schepen Christophe Peeters. Maar de behandelende artsen adviseerden hem om zijn functie niet te snel te hervatten.

Gezondheidsproblemen

Termont kreeg 2 jaar geleden ook te kampen met gezondheidsproblemen. Toen werd bij de Gentse burgemeester darmkanker vastgesteld, maar waren er geen tekenen van uitzaaiing en na een chemokuur werd hij eind 2015 volledig genezen verklaard.