Video player inladen ...

Julie De Bleser is jobstudente van het jaar

Julie De Bleser (26) uit Belsele is verkozen tot jobstudente van het jaar. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door zelfstandigenorganisatie Unizo. Julie werkt al anderhalf jaar als jobstudent voor het bedrijf Café Crème in Sint-Niklaas. Ze trekt met een foodtruck naar allerlei evenementen om ijs en koffie te verkopen.

Julie De Bleser studeert modeontwerp aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Daarnaast heeft ze ook een lerarenopleiding gevolgd. "Ik maak als freelancer af en toe al wat prints en ontwerpen voor bedrijven. En ik heb ook al wat les gegeven als interim", vertelt Julie. Maar tijdens haar studies doet ze ook maar al te graag een studentenjob. "Ik heb al bij een bakker gewerkt, in hetcafetaria van een meubelzaak en zelfs als marktkramer fruit en groeten verkocht."

Supervriendelijk en zeer flexibel

Sinds anderhalf jaar werkt ze als jobstudent bij Café Crème in Sint-Niklaas.   Zaakvoerster Carolien De Groote is vol lof over de inzet en motivatie van Julie. "Julie is een heel fijn persoon om mee samen te werken. Ze is altijd supervriendelijk en past zich goed aan aan haar omgeving. Ze is zeer flexibel. Julie doet alles met de glimlach." Het bedrijf heeft in totaal 31 jobstudenten in dienst en ook een aantal mensen die werken via het systeem van flexi-jobs. 

De titel van Jobstudent van het Jaar levert Julie De Bleser een extra maandloon van 1.250 euro op.