Laundry Day wil "grootste taart ter wereld" presenteren voor 20e verjaardag

In aanloop naar de 20e editie van het populaire dancefestival Laundry Day willen de organisatoren het jubileum in de verf zetten door "de grootste taart ter wereld" te maken.  

De taart wordt op woensdag 30 augustus voorgesteld op de festivalsite van Laundry Day op de Middenvijver in Antwerpen. Als alles volgens plan verloopt, zal ze 17 meter lang en 15 meter breed zijn, goed voor een record. Er zal een gerechtsdeurwaarder aanwezig zijn en het Guinness Book of World Records is alvast op de hoogte gebracht.

Het gebak wordt geproduceerd door de La Lorraine Bakery Group, het grootste industriële bakkerijbedrijf van ons land. Woensdag wordt ze onthuld op het festivalterrein. Van 17 tot 22 uur is iedereen welkom om een stukje van de taart te komen verorberen. De toegang is gratis. De aanwezigen zullen ook al een eerste impressie krijgen van hoe de podia van Laundry Day er zullen uitzien.

Laundry Day ontstond in 1998 vanuit het idee om in de Antwerpse Kammenstraat een outdoor nazomerevenement te organiseren. Na een kleinschalig begin groeide Laundry Day uit tot een festival met 65.000 bezoekers op één dag. Het evenement verhuisde al drie keer: eerst naar het Eilandje, dan naar de site Nieuw Zuid en in 2015 naar de huidige locatie op Linkeroever.

De feestelijke 20e editie van Laundry Day vindt plaats op 2 september. Tickets zijn nog steeds te koop en kosten 49 euro. Onder meer Felix Da Housecat, Dave Lambert, Bazart en Tout Va Bien prijken op de affiche.