Mark en Priscilla Zuckerberg verwelkomen tweede dochter

Mark en Priscilla Zuckerberg zijn opnieuw vader en moeder geworden. Dat meldt de Facebookbaas op Facebook. Het is een dochter die de naam August draagt.

"Priscilla en ik zijn zo blij onze dochter August te verwelkomen!" Met die woorden begint Mark Zuckerberg op Facebook de aankondiging van zijn tweede dochter. Op welke dag het kind precies is geboren, is niet duidelijk. In elk geval gebeurde dat ergens deze maand.

Net zoals na de geboorte van hun eerste dochter Max in december 2015, schrijft Zuckerberg August in een beweging een open brief. "Welkom in de wereld!", leest die. "Je moeder en ik zijn zo benieuwd te zien wie je zal worden."

Vervolgens wijdt hij uit over de wereld waarin August en Max zullen opgroeien. "Jullie generatie zou drastisch betere levens moeten kunnen leiden dan de onze dankzij alle vooruitgang op vlak van wetenschap en technologie."

De meeste nadruk legt hij op de kindertijd van August. "De kindertijd is magisch. Je bent maar 1 keer een kind, dus verspil niet te veel tijd door over de toekomst te tobben. Dat is onze taak. We zullen alles doen om van de wereld een betere plek voor jou en alle kinderen van je generatie te maken."