Nog meer dan 3.000 koffers op Brussels Airport

Na de staking van het personeel van bagageafhandelaar Swissport lagen er nog zo'n 17.000 koffers op de luchthaven in Zaventem. Nu blijft er nog een vijfde over.

Ongeveer een vijfde van alle koffers die op de luchthaven zijn achtergebleven moet nog bij de rechtmatige eigenaar terechtkomen. "Zo'n 80 procent van de 17.000 koffers die op de luchthaven zijn achtergebleven na de staking van Swissport zijn opgestuurd of teruggegeven aan de passagiers", zegt woordvoerster Florence Muls van Brussels Airport. Afgelopen weekend kwamen er honderden mensen hun bagage ophalen. "De koffers die nog niet opgehaald zijn, zullen vanaf dinsdag opgestuurd worden", klinkt het.

Vorige week dinsdag legde het personeel van Swissport het werk neer om te protesteren tegen de werkomstandigheden. Verschillende vluchten liepen vertraging op of werden geannuleerd.