Videospeler inladen...

Help Rudi Vranckx en stuur jouw instrument naar Mosul

Wanneer hij in september terug naar Irak reist, wil Rudi Vranckx een lading muziekinstrumenten meenemen voor de muziekschool van Mosul. Help jij hem mee?

Twee gitaren, begraven in de achtertuin van muziekleraar Nabeel Atraqchi: 
dat waren de enige instrumenten die overbleven in Mosul na de doortocht van IS. En toch vonden muziekleraar Nabeel en een leerling van hem de moed om een cover van "Imagine" te brengen toen Rudi Vranckx in juni de in puin geschoten academie bezocht.

Begin september keert Rudi Vranckx terug naar Mosul om te kijken hoe Nabeel en zijn stadsgenoten het stellen. En om een bijzonder geschenk af te geven: een lading muziekinstrumenten uit België. 

En jij kan meehelpen. Heb je nog ergens in een hoekje een stoffige gitaar liggen? Of raak je maar niet af van dat keyboard dat je ooit in een opwelling gekocht hebt? Vul het formulier hieronder in, en misschien nemen Rudi Vranckx en zijn ploeg het binnenkort wel mee naar Mosul. 

De Vranckx-redactie gaat door alle inzendingen en neemt persoonlijk contact op met de eigenaars van de geselecteerde muziekinstrumenten. Helaas kunnen niet alle aangeboden instrumenten opgestuurd worden, maar alle kandidaten krijgen na beoordeling een antwoord van de redactie. Dat kan wel enkele dagen duren.

Meest gelezen