"Dit dier toont wat mogelijk is, hoe erbarmelijk zijn start ook is"

Hij was voor dood achtergelaten, toen hij in mei vorig jaar, nauwelijks een paar maanden oud, totaal verwaarloosd op een wei in Hillam, in het Engelse graafschap North Yorkshire, werd aangetroffen. Buggy was niet de enige pony die zich in deze erbarmelijke toestand bevond, maar hij was er wel het ergst aan toe. Afgelopen weekend werd hij op een nationaal paardenevenement gekroond tot "Rescue Pony Champion". Buggy ziet er intussen dan ook helemaal anders uit.

Sarah Tucker van dierenasiel 'World Horse Welfare' op nieuwswebsite Daily Mail: "Toen ik hem vorig jaar aantrof, was de stank ondraaglijk. Je kon het dier van meters ver al ruiken. Je kon de wormen een soort knetterend geluid horen maken terwijl ze in zijn huid doordrongen. Het leek zelfs dat zijn huid bewoog, zoveel waren er. Je zag dat het dier het erg moeilijk had."

"Het was een van de meest afschuwelijke voorbeelden van verwaarlozing die ik ooit gezien had. We hadden niet veel later moeten komen of hij was zeker en vast gestorven."

"Nadat hij onderzocht was op een dierenkliniek in York, waarbij zijn behandeling vooral inhield dat hij van die wormen moest afgeraken, is hij in ons asiel terechtgekomen. Daar kon hij beginnen aan een opmerkelijk herstel. Een herstel dat dan vorig weekend zijn hoogtepunt kende op het Equifest, een jaarlijks paardenevenement."

"Buggy is het lichtend voorbeeld geworden van een dier dat, ondanks een miserabele start, toch dat verleden achter zich heeft kunnen laten en in staat is tot geweldige dingen."