ACOD plant actiedag op 10 oktober

De socialistische overheidsvakbond roept op tot acties in de openbare sector dit najaar. Dinsdag 10 oktober moet een heuse 'reactiedag' worden. De ACOD wil zo zijn verzet tegen het "ideologisch non-beleid van de regering-Michel" in de verf zetten.

De ACOD wil dit najaar actie ondernemen tegen het beleid van de federale regering van premier Charles Michel (MR). Volgens de vakbond gaat de regering met de hakbijl te werk in de openbare sector door te besparen op investeringen, pensioenen en budgetten.

Het fiscaal beleid van de federale regering is rampzalig, vindt de ACOD. De vakbond stelt ook dat de economische heropleving, die de burger moet betalen, enkel op papier bestaat.

"Ondanks onze verantwoordelijke houding als sociale partner, werd elke vraag van ons om dialoog steeds onthaald op verdere provocaties en afbraakpolitiek", besluit de vakbond. Acties in de openbare sector zullen beginnen wanneer de regionale parlementen eind september het werk hervatten. Die acties worden gevolgd door een 'reactiedag' op dinsdag 10 oktober. Stakingen en verstoring van het openbaar vervoer op die dag kunnen dus niet worden uitgesloten.