VRT

Bestuurder die wegvluchtte na ongeluk in Oostende, blijft in de cel

De 18-jarige bestuurder die begin vorige week in Oostende vluchtmisdrijf pleegde na een zware crash met vier gewonden, blijft een maand langer aangehouden. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. 

Vorige week, in de nacht van maandag op dinsdag, probeerde de 18-jarige bestuurder te ontsnappen aan een politiecontrole in Oostende. De bestuurder vluchtte met een snelheid van 160 kilometer per uur en crashte in de wegenwerken. In de wagen zaten op dat moment twee van zijn vrienden en twee Vlaamse meisjes die even voordien een lift hadden gevraagd. Zij raakten gewond, maar de bestuurder vluchtte weg.

Dit weekend kon hij worden opgepakt, nadat hij zich vrijdagnamiddag met een valse identiteit had laten verzorgen in een ziekenhuis. 

Gestolen auto

De Peugeot 207 waarmee het ongeval gebeurd is, is gestolen in het Noorden van Frankrijk. De jongeman beweert dat hij de wagen de dag voor het ongeval heeft gekocht, en dus niets te maken heeft met de diefstal van de auto. Het gerecht wil zijn verklaringen nu eerst natrekken en heeft daarom beslist om hem nog een maand langer aan te houden.

Volgens de advocaat van de verdachte, Jelle Dejaegher, is de bestuurder gevlucht omdat hij bang was voor de gevolgen. “Toen hij in Oostende toekwam, besloot hij de papieren van de auto te bekijken. Maar op die papieren stonden niet de gegevens van degene van wie hij de wagen had aangekocht. Hij is dus gevlucht uit angst, omdat hij geen geldige papieren vond."

Nog volgens Dejaegher heeft zijn cliënt oprecht spijt:  “Hij heeft op de zitting verschillende tranen gelaten. Hij wil de slachtoffers en de familie van de slachtoffers persoonlijk zijn excuses aanbieden, als zij dat willen."