Beyoncé wil "zoveel mogelijk mensen helpen" in geboortestad Houston na orkaan Harvey

Beyoncé Knowles gaat na wat ze kan doen om "zoveel mogelijk mensen te helpen" na de doortocht van orkaan Harvey in Houston, de stad waar ze is opgegroeid. Dat vertelt de Amerikaanse superster aan The Chronicle.

"Texas you are in my prayers." Die boodschap bij een foto van de vlag van de Amerikaanse staat heeft Beyoncé gisteren op Instagram geplaatst om haar steun te betuigen aan de slachtoffers van orkaan Harvey. De zangeres houdt het niet bij woorden, maar belooft ook daden.

"Mijn hart gaat uit naar mijn thuisstad, Houston, en ik ben voortdurend in gebed voor zij die zijn getroffen en voor de hulpverleners die zo moedig zijn geweest en zo vastberaden om te helpen", vertelt ze aan The Chronicle.

"Ik werk nauw samen met mijn team van BeyGOOD en met mijn pastor Rudy Rasmus om een plan op te stellen om zoveel mogelijk mensen te helpen."

BeyGOOD is een liefdadigheidsorganisatie die Beyoncé in 2013 oprichtte en die samenwerkt met andere organisaties wereldwijd om mensen aan een baan te helpen of spullen en voorzieningen als kledij, raad, huisvesting, voedsel en medische zorg te geven.

Beyoncé gaat altijd al prat op haar Texaanse afkomst. Zo vermeldt ze Houston in haar nummers "Run the world (girls)", "Formation" en "Flawless". De videoclip bij haar nummer "Blow" nam ze op in een lokale schaatsbaan waar ze als tiener een van haar eerste afspraakjes had.