Guus Schoonewille

Dieven stelen voor 250.000 euro aan wijn via onderaardse gangen in Parijs

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag gebruik gemaakt van het netwerk van onderaardse gangen onder Parijs om uit de kelder van een huis 300 flessen wijn te stelen. De waarde van de flessen wordt geschat op meer dan 250.000 euro.

De dieven moesten alleen nog een gat in een muur maken, nadat ze via de onderaardse gangen bij de wijnkelder waren geraakt. Er is een onderzoek geopend.

Onder Parijs ligt een netwerk van tunnels van zo'n 300 kilometer lang. Het zijn vroegere mijnschachten en verbindingsgalerijen. De meeste zijn dicht, er is nog maar een tweetal kilometer toegankelijk voor het publiek. Maar het afgesloten gedeelte van het netwerk blijft avonturiers aantrekken, en nu dus ook dieven.