Video player inladen ...

Dodentol aardverschuiving China loopt op tot 17

De dodentol van de aardverschuiving die het zuidwesten van China op gisteren heeft getroffen, is opgelopen tot 17. Er zouden ook nog 18 mensen vermist zijn.

Er is nu sprake van 17 doden door de aardverschuiving die de Chinese stad Bijie in de zuidwestelijke provincie Guizhou heeft getroffen. 18 mensen zouden nog vermist zijn. Dat meldt het Chinese persagentschap Xinhua op basis van gegevens van lokale autoriteiten.

De buitenwijken van de stad Bijie werden gisteren om 10.40 uur lokale tijd getroffen door een aardverschuiving. Daarbij raakten ook enkele tientallen huizen bedolven. Reddingswerkers zijn nog steeds ter plaatse om slachtoffers onder het puin vandaan te halen.

AFP or licensors

Volgens Xinhua heeft een andere aardverschuiving een dorp in de naburige provincie van Yunnan getroffen. Daarbij zouden drie doden en vijf gewonden gevallen zijn.

Aardverschuivingen komen regelmatig voor in de rurale en bergachtige delen van China, zeker bij hevige regenval. Het zuiden van China wordt de laatste dagen geteisterd door typhoons, die veel regen met zich meebrengen. 

In juli en augustus vielen meer dan zestig doden bij twee grote aardverschuivingen in de provincie Sichuan. In de provincie Hunan kwamen in juli ook nog 63 mensen om bij aardverschuivingen en overstromingen.

AFP or licensors
AFP or licensors