Filmliefhebbers: vandaag is "Judgment day", én komt "Terminator 2" uit in 3D

29 augustus 1997: filmliefhebbers aller lande weten dat die dag "Judgment day" is. Dat is de dag waarop de robotten de mensheid wilden uitroeien. Voor die 20e verjaardag van de iconische "Judgment day" komt de tweede "Terminator"-film vandaag opnieuw uit, in 3D, meldt filmreporter Ward Verrijcken.

"Volgens het scenario van "Terminator 2" is 29 augustus 1997 de dag waarop de robotten met een nucleaire holocaust de mensheid wilden uitroeien. Dat is vandaag precies twintig jaar geleden, en daarom komt de tweede Terminatorfilm vandaag opnieuw in de zalen, in een digitaal opgefriste 3D-versie", meldt Verrijcken op zijn Facebookpagina FilmWard bij de trailer van de vernieuwde "Terminator 2".

"Die tweede Terminatorfilm  is bij de release in 1991 al onthaald als een glorieuze actieprent, met voor die tijd baanbrekende special effects.  Dit is supercommerciële cinema gemaakt met grote liefde voor de zevende kunst. De stoïcijnse Terminator van Arnold Schwarzenegger wordt nu gezien als een iconische creatie, en terecht", meent Verrijcken.