© VRT Ben Liguori

Janine Bischops gaat rol spelen in "Familie": "Van de ene goede ploeg naar de andere"

Janine Bischops, die begin vorig jaar afscheid nam van "Thuis", gaat in de concurrerende soap "Familie" spelen. Het gaat om een gastrol die in eerste instantie maar een paar afleveringen zal opduiken. "De uitdaging is groot om weer in een tv-reeks te spelen."

Begin dit jaar moesten de kijkers van "Thuis" afscheid nemen van Janine Bischops, die vanaf het prille begin van de soap - zo'n twintig jaar geleden - de rol van Jenny voor haar rekening nam. Hoewel ze zelf de beslissing nam om te stoppen, ging het om een wrang afscheid. De actrice voelde zich al een tijdje niet meer goed op de set en de rol gaf haar geen voldoening meer. De fans van "Thuis" reageerden teleurgesteld.

Haar afscheid voor televisie was echter niet voor lang. Bischops zal vanaf november een tijdje te zien zijn in de concurrerende VTM-soap "Familie", zo laat de zender vanochtend weten.

Koele en afstandelijke vrouw

De actrice kruipt in de huid van  Brigitte De Wulf, de 65-jarige moeder van Lars (Kürt Rogiers) en Amélie (Erika Van Tielen). Waar haar personage in "Thuis" bekend stond voor het volkse karakter, gaat het hier eerder om een koele en afstandelijke vrouw. Haar komst in de soap zal volgens de zender "kort, maar bijzonder krachtig" zijn. 

Hoe lang Bischops in "Familie" te zien zal zijn, kan VTM momenteel niet zeggen. "Het gaat in eerste instantie om een paar afleveringen, maar ze kan later nog altijd terugkeren", zo is te horen bij de zender. 

De uitdaging is groot om na "Thuis" opnieuw in een tv-reeks mee te spelen.

"Toen de makers van "Familie" mij vroegen om de rol te spelen, heb ik geen moment getwijfeld", zo zegt Bischops in een persbericht. "De uitdaging is groot om na "Thuis" opnieuw in een tv-reeks mee te spelen. Ik voel me zoals voetballer Neymar: van de ene goede ploeg naar de andere."

Eind september staat de actrice voor de eerste keer op de set van "Familie". Kijkers kunnen haar op televisie verwelkomen vanaf 21 november.